
Dátum zberu: 2021
Krajiny: Costa Rica
Región: Alajuela, Central Valley
Farma: Hacienda Sonora
Odroda: Caturra, Red Catuai, Red Bourbon, Villalobos, Villa Sarchi
Nadmorská výška: 1250 m n. m.
Spracovanie: Naturálne
Chuťový profil: Brusinky, med, šípok a chuťové je podobný skôr čaju.
Cascara obsahuje kofeín a je bohatá na antioxidanty. Ak v lete hľadáte osvieženie, odporúčame ju podávať studenú.
Ako si pripraviť tradičnú cascaru? Na prípravu 1 litra nápoja použijeme 50 g cascary, zalejeme horúcou vodou (o teplote cca 93 - 100 °C) a necháme lúhovať 10 minút, následne zlejeme. S množstvom cascary, teplotou vody alebo lúhovaním môžete experimentovať a objaviť tak mnoho ďalších zaujímavých chuťových tónov.