
Ovocný čaj Yuzu je nielen pre zimné obdobie výbornú variantou pre obsah vitamínu C. Po zaliatí si v ňom vychutnáte chuť citrusových plodov Yuzu. Čaj je možné pripraviť v teplej i studenej podobe ako ľadový čaj.
Plody Yuzu sú u nás neznáme, predstaviť si ich môžete ako mix citróna a mandarínky, ktorých krížením vznikol. Svoje stále miesto má predovšetkým v japonskej kuchyni, preto sa mu niekedy tiež hovorí japonský citrón. Chuťovo je podobnejší grapefruitu. Dužina plodu Yuzu je skôr suchá a obsahuje veľké množstvo kôstok. V našej domovine na čerstvý plod nenarazíme, preto sa musíme spoľahnúť na produkty, v ktorých je plod Yuzu obsiahnutý.
Prírodné ovocný čaj, v ktorom si vychutnáte plody citrusu Yuzu, obsahuje aj ďalšie zložky: jablčné kúsky, kyselinu citrónovú, hrozienka, kúsky mrkvy, kandizované kúsky ananásu (ananás, cukor), kúsky zázvoru, kúsky červenej repy, kurkumu, kúsky pomaranča, špenátové vločky, yuzu kúsky (1%), kvet svetlica, prírodná aróma.
Príprava čaju: vriacou vodou zalejte čaj v pomere 2,5 dl na 2 čajové lyžičky, ak čaj lúhujete v kanvici či používate Inteligentný čajník, pridajte 1 čajovú lyžičku čaju naviac. Zalejte vodou s teplotou 100 ° C, lúhujte 5-8 minút. Pripravíte jeden nálev.
Pri príprave ČAJE ľadového môžete po zaliatí kúsky čaju ponechať v náleve.