Vitajte na našich kávových stránkach UPRAZENO.SK - sme špecialisti na kávu!
search-loader
0 ks
0
Nakúpte ešte za 45 € a získate
Dopravu zadarmo
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Celkom 0 €
Upraženo - favorite
question
Potrebujete poradiť?
Neviete si rady s výberom, alebo potrebujete poradiť s konkrétnymi produktami, či vytvoriť objednávku cez telefonu? Neváhajte zavolat .
PORADŇA
+420 739 102 933

Zrnková káva - Indonesia 100% Arabica

Akčné
Novinka
Skladom
Upraženo - indonesiee
Hodnotenie obchodov
97 %
Obchod Upraženo
hodnotilo 90 zákazníkov
Naposledy pridané hodnotenie:
Overený zákazník
Před týdnem
Overený zákazník
Pred 3 týždňami
Overený zákazník
Pred 3 týždňami
Overený zákazník
Pred 4 týždňami
Overený zákazník
Pred mesiacom
Overený zákazník
Pred mesiacom
Overený zákazník
Pred mesiacom
Overený zákazník
Pred mesiacom
Overený zákazník
Pred mesiacom
Overený zákazník
Pred 3 mesiacmi
Overený zákazník
Pred 3 mesiacmi
Overený zákazník
Pred 3 mesiacmi
3.51
Skladom
Dátum doručenia 21.10.
Váha:
125g
250g
500g
1000g
Najprv musíš vybrať variantu
Ks
+
-
Kávovar
Espresso, Filtr
Obsah kofeinu
S kofeinom
Druh
Káva
Zdieľajte tento produkt!
Popis produktu Zrnková káva - Indonesia 100% Arabica
Potrebujete poradiť?
question
Zavolajte
+420 739 102 933
alebo napíš na

INDONESIA/ARABICA

SUMATRA KERINCI HONEY WET-HULLED

Datum zberu: duben- červen

Krajina: Indonésie

Región: Kerinci, Sumatra

Oblasť: Gunung, Tujuh

Farma: Koerintji Barokah Bersama

Odroda: Andung Sari, Sigarar Utang

Nadmorská výška: 1 400 - 1 700 m. n. m.

Spracovanie: Wet hulled honey

Cuppingové skóre: 85,5 = VÝBEROVÁ KÁVA

Chuťový profil: Veľmi zaujímavá chuť citrusových plodov s javorovým sirupom, mangom a broskýň. Sladké tóny vyniknú vďaka netradičnému wet-hulled honey spracovanie



Stupeň praženia: 
zrnka_stupne_prazeni_06
 
Kávu vám radi namelieme, napíšte nám prosím do poznámky, na akú prípravu máte záujem kávu zomlieť: espresso kávovar, mokka kanvička, filter, turek alebo french press.


O indonézskej káve

Indonézia je svetovo 4. najväčším exportérom kávy. Prvýkrát sa tu káva dostala z Indie, keď sa holandský guvernér v roku 1696 rozhodol poslať z indického Malabar kávové zrná do Jakarty, ale keďže Indonézii zasiahli masívne povodne, vysadení kávy sa nepodarilo. Ďalší pokus nasledoval v roku 1699 a tentoraz sa ich výsadba podarila. K prvej zbere došlo v roku 1711 a 1717 už z Jávy do Európy putovalo prvých 900 kg kávy. Arabike sa v tomto podnebie ideálne darilo až do konca 19. storočia, kedy kávu masívne napadla kávová hrdza. Miestni obyvatelia sa preto rozhodli okolo roku 1900 vysádzať veľké množstvo robusty, a tak sa stalo, že práve táto odroda dnes predstavuje 75% všetkého exportu indonézskej kávy. Káva sa v Indonézii pestuje naprieč všetkými ostrovy, my sme si pre vás však vybrali vyhlásenou kávu zo Sumatry, ktorá sa tu spracováva typickou indonézskou metódou honey wet-hulled.

indonesie


O podmienkach pre farmárov


Miestnych 320 farmárov združuje družstvo Koerintji Barokah Bersama, ktorý moderným spôsobom vedie muž menom Tryiono. Hoci družstvo bolo založené až v roku 2017, dosiahlo ihneď veľkého úspechu a miestne káva sa stala vyhlásenú. Farmári zberajú kávové čerešne ručne, tie následne putujú do umývacích staníc, kde sa káva spracováva rôznymi metódami, pretože Tryiono veľmi rád sleduje moderné trendy. Farmári sa okrem kávy venujú tiež pestovanie čaju alebo ďalších poľnohospodárskych plodín. Vďaka členstvo v družstve dosahujú na lepšie cenové podmienky pri výkupe vlastnej kávy a tiež možnosti zdieľať technológie a know-how.


n_vrh_bez_n_zvu_19_
O chuti

Na chuť miestnej kávy má veľký vplyv tradičná indonézska metóda spracovania honey wt-hulled. Tá kombinuje suchú aj mokrú metódu spracovania a navyše aj sušenie v dužine, ktoré potom káve dodáva sladkú chuť. Pri tomto spôsobe spracovania sú bobule vmačkávány medzi drviace plechmi, aby sa odstránila horná časť šupky a časť dužiny (ako u mokré cesty), ale nenasleduje už fermentácie a strojové kefovanie. Namiesto toho sa výsledný produkt sušia na slnku pri zachovaní veľkého množstva cukru z bobule a tým je docielené veľmi zaujímavé chuti. Pergamen, ktorý na zrnku zostáva neodstránený po použití ktoréhokoľvek z troch vyššie uvedených spôsobov, sa odstraňuje (odlúpava) mechanicky. Používa sa k tomu buď jemné plieskanie po zrncích na mieru vyrobeným strojom, alebo sa používajú mlynské kamene s veľkým odstupom od seba.



Doporučenie milovníkov kávy
+Pridať doporučenie
K tomuto produktu nebolo zatiaľ vložené žiadne hodnotenie. Buďte prví, kto pridá doporučenie .