Zrnková káva - Colombia Decaf 100% Arabica

Množstvo
Forma kávy
Skladom
Dátum doručenia 23. 9. 2025
Čerstvo upražené
Pražíme v malých dávkach podľa vašich objednávok
Hodnocení obchodu 100%
Doprava zdarma nad 60 €
Chuť
Chuťový profil
Čokoláda, karamel, jablká
Cuppingové skóre
83,5
Hořkost
1
2
3
4
5
Sladkost
1
2
3
4
5
Kyselost
1
2
3
4
5
Původ
Krajina a oblasť
Kolumbia - Cauca, Tolima, Antioquia and Eje Cafetero
Nadmorská výška
1 400 – 2 100 m.n.m.
Dátum zberu
2024/2025
Pražení a zpracování
Spracovanie
Plne premyté
Stupeň praženia
1
2
3
4
5
Další informace
Odroda
Zmes rôznych odrôd vysokej kvality
Skladovanie
V suchu a tme
Vhodnosť prípravy
Na espresso
Máte radi chuť kávy, ale kofeínu už bolo priveľa alebo ho nemôžete? Bezkofeínová káva môže chutiť skvelo – príkladom je naša Kolumbia Tumbaga Sugarcane Decaf. Vďaka použitiu cukru na odstránenie kofeínu zostáva plná chuť kávy zachovaná.
Pražič Tom
Pražič Tom
Upraženo.sk

COLOMBIA/ARABICA - bez kofeina!

Colombia Tumbaga Sugarcane Decaf Excelso 

Chuťový profil: Intenzívna čokoládová a sladká chuť, z ktorej nespoznáte, že sa jedná o bezkofeínovú kávu, s tónmi jablka a karamelu.

CUPPINGOVÉ SKÓRE: 83,5 = VÝBEROVÁ KÁVA

Táto káva je ideálna na espresso.

O kolumbijskej káve

Kolumbijskú kávu pozná každý. Ešte aby nie! Krajina totiž patrí medzi najväčší vývozca kávy už od 19. storočia. Vďaka rôznorodému podnebiu a geografickým podmienkam nájdeme v kolumbijskej káve každý to svoje, jej variabilita je totiž nekonečná. Všeobecne kolumbijaská káva pochádza z troch regiónov: zo severu (kde je káva zemitejšia, hutnejšie), z centra Kolumbie (miestna káva začína byť viac citrusová a svieži) alebo z juhu, tunajšie káva je jemná, sladká a ovocná.

Kávová družstvá poctivo pracujú na rozvoji svojho odboru, to sa odráža aj v množstve certifikátov, ktoré kolumbijská káva každoročne získava. Nami vybraná káva je samozrejme faitrade, čo zaručuje, že farmári sú za prácu spravodlivo odmenení.

decaf2   decaf1   decaf3

O bezkofeinovej káve


Stvoriť dobrú bezkofeínovú kávu je umenie. A naš Tumbaga je toho jasným príkladom! Na výrobu bezkofeínovej kávy je dôležité zvoliť kávu s plným telom - teda vyššou sladkosťou a nižšou kyslosťou, pretože proces dekofeinácie obe vlastnosti zvýrazňuje. Pri dekofeinácii je využitý cukr (respektíve melasy az toho pochádza aj názov SUGARCANE DECAF PROCESS). ktorá prirodzene obsahuje zlúčeninu etylacetát. Kávové zrná sa namočia do vody a etylacetát sa nechá voľne cirkulovať medzi kávovými zrnami a pri tom na seba viaže kofeín. Po dosiahnutí požadovanej hladiny kofeínu sa kávové zrná nechajú uschnúť a zvyšky etylacetátu sa odstránia naparovaním.

ob11   ob3   ob1

Top 3 odporúčaní Pridať doporučenie
K tomuto produktu nebolo zatiaľ vložené žiadne hodnotenie. Buďte prví, kto pridá doporučenie .
Mohlo by sa vám páčiť

Nakupujte s nami bez obav

DOPRAVA
zadarmo
Na každý nákup nad 60 Eur cez Zásielkovňu, lebo nad 100 Eur cez PPL.
ČERSTVÁ KÁVA
z Beskyd
V Beskydách pre vás pražíme vlastnú kávu z bôbov z celého sveta. Denne av malých dávkach.
VERNOSTNÉ BODY
za každý nákup
A potom ich môžete uplatniť ako zľavu na nákup.