Zrnková káva - Nicaragua 100% Arabica

Zrnková káva - Nicaragua 100% Arabica

Váha
Forma kávy
Skladom - Dátum doručenia 6. 6. 2023
Čerstvo upražené - Pražíme v malých dávkach podľa vašich objednávok
11.50
Původ
Krajina a oblasť
Nicaragua - Finca Aurora
Nadmorská výška
1 200 -1 400 m.n.m.
Dátum zberu
2021/2022
Další informace
Odroda
Parainema
Skladovanie
V suchu a temnu
Vhodnosť prípravy
Na espresso i filtr
Pražení a zpracování
Spracovanie
Honey
Stupeň praženia
1
2
3
4
5
NICARAGUA/ARABICA 
FINCA AURORA HONEY
Chuťový profil: Mliečna čokoláda, trstinový cukor, dusené jablká, mango
Cuppingové skóre: 85,5 = VÝBEROVÁ KÁVA


Kávu pražíme a balíme až vo chvíli, keď k nám dorazí objednávka. O jej čerstvosť sa teda vôbec nemusíte báť :) Viac o našej filozofii praženia kávy nájdete v tomto článku.

O nikaraguajskej káve

V strednej Amerike určite nájdeme krajiny, ktoré sú pestovaním kávy známejšie ako práve Nikaragua. Bola by ale chyba myslieť si, že nikaraguajská káva nestojí za ochutnanie, práve naopak! Miestnu kávu ovplyvňuje geografia - štát je označovaný ako krajina jazier a sopiek, čo tvorí zaujímavú kombináciu pre pestovanie výbornej kávy. Mnoho producentov s kávou experimentuje s pestovaním nielen nových odrôd, ale aj s metódami spracovania.

nika1   nika3   nika2


O podmienkach pre farmárov

Družstvo Finca Aurora, z ktorého pochádza naša káva, založil Enrique Ferrufino, vyštudovaný chirurg, ktorý sa narodil a vyrástol na kávovej farme v Matagalpe. Spolu s manželkou Silviou sa rozhodol v roku 1992 pustiť do kávového podnikania, ku ktorému sa časom pridali aj ich tri deti. Jednou z hlavných hodnôt tejto farmy je inšpirovať ľudí kávou. Preto rodina Ferrufino investuje do svojich zamestnancov v rámci poskytovania spravodlivých miezd, bezpečných pracovných podmienok, ale aj vzdelávania. Spolupracuje aj s menšími výrobcami a pomáha im zlepšiť ich postupy. Poľnohospodárstvo prebieha v súlade s miestnym ekosystémom, keď využívajú iba obnoviteľnú energiu a usilovne pracujú na ochrane vodných zdrojov a prírodných surovín.

ob8   ob11   ob3

O chuti

Káva je spracovávaná metódou Honey. Pri tomto postupe sú zrná sušené na slnku aj s časťou dužiny. Vďaka tomu získavajú sladkosť, v chuti sa potom objavuje trstinový cukor alebo med. Tieto kávy bývajú skôr sladšie a menej kyslé, než tomu u káv so suchým spracovaním.
Top 3 odporúčaní Pridať doporučenie
K tomuto produktu nebolo zatiaľ vložené žiadne hodnotenie. Buďte prví, kto pridá doporučenie .
Mohlo by sa vám páčiť

Nakupujte s nami bez obav

DOPRAVA
zadarmo
Na každý nákup nad 45 Eur cez Zásielkovňu, lebo nad 100 Eur cez PPL.
ČERSTVÁ KÁVA
z Beskyd
V Beskydách pre vás pražíme vlastnú kávu z bôbov z celého sveta. Denne av malých dávkach.
VERNOSTNÉ BODY
za každý nákup
A potom ich môžete uplatniť ako zľavu na nákup.