ETHIOPIA/ARABICA
SHB (extra tvrdé zrno)
Sidamo FW Organic
Farma: Spracovateľská stanica Refisa Wet Mill
Chuťový profil: Oříšky, sušené meruňky, čokoláda.
Cuppingové skóre: 83.5 = VÝBEROVÁ KÁVA
Táto káva je vďaka spôsobu praženia vhodná k príprave espressa, tak i na filter.
O etiópskej káve
Etiópska káva sa vyčíňa medzi najobľúbenejšie africké kávy. Pestuje sa v nadmorskej výške presahujúcej okolo 2 000 m.n.m v regióne Nenseba, ktoré leží v známej kávovej oblasti Sidama. Mesto je strediskom pestovania kávy v danej oblasti a niektorými odborníkmi býva označované za miesto vzniku prvej kávy. Kombinácia vysokej nadmorskej výšky, bohatého slnečného svitu, jedinečných a pôvodných krajinných odrôd, to všetko prispieva k zaslúženému renomé Sidamo na výrobu čistých, sladkých a kvetnatých kávových zŕn.
O spracovanie kávy
Spracovanie kávy v družstve Refisa prebieha naturálnou metódou. Farmári ručne zberajú čerešne a dodávajú ich do umývacej stanice Refisa. Pri príjme sa čerešňa vizuálne triedi a pokladá na vyvýšené sušiace postele. Čerešne sa často premiešavajú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Sušenie kávy trvá približne 8 až 10 dní.
O chuti
Milovníci kávy oceňujú jej plné telo, vôňu plnú kvetov a príjemne sladkastú, ovocnú chuť.