Etiópska káva sa vyčíňa medzi najobľúbenejšie africké kávy. Pestuje sa v nadmorskej výške presahujúcej okolo 2 000 m.n.m v regióne Nenseba, ktoré leží v známej kávovej oblasti Sidama. Mesto je strediskom pestovania kávy v danej oblasti a niektorými odborníkmi býva označované za miesto vzniku prvej kávy. Kombinácia vysokej nadmorskej výšky, bohatého slnečného svitu, jedinečných a pôvodných krajinných odrôd, to všetko prispieva k zaslúženému renomé Sidamo na výrobu čistých, sladkých a kvetnatých kávových zŕn.
O spracovanie kávy
Spracovanie kávy v družstve Refisa prebieha premytou metódou. Farmári ručne zberajú čerešne a dodávajú ich do umývacej stanice Refisa. Pri príjme sa čerešňa vizuálne triedi a pokladá na vyvýšené sušiace postele. Potom sa káva fermentuje a premýva v čistej vode. Sušenie kávy trvá približne 8 až 10 dní.
O chuti
Milovníci kávy oceňujú jej plné telo, vôňu plnú osviežujúceho ovocia a príjemne kvetinovú chuť.